Olimpijski sukces uczniów z ŻAK

2 385

Gabriela Rutkowska z klasy technikum mleczarskiego oraz Krzysztof Piotrowski  i Krzysztof Lipka z klasy IV technikum agrobiznesu Zespołu Szkół im. Żołnierzy Armii Krajowej w Makowie Maz. zakwalifikowało się do ogólnopolskiego finału Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Jutro we Wrocławiu będą rywalizować o zwycięstwo.

20 kwietnia Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie kolejny raz gościł uczestników Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolnych. W eliminacjach okręgowych wzięło udział 160 uczniów z województwa warmińsko-mazurskiego, mazowieckiego i pomorskiego. Do eliminacji centralnych, które  odbędą się we Wrocławiu w dniach 6-8. 06.2018 r., zakwalifikowało się 31 osób w tym troje uczniów Zespołu Szkół im. Żołnierzy Armii Krajowej w Makowie Mazowieckim: Krzysztof Piotrowski  i Krzysztof Lipka z klasy IV technikum agrobiznesu oraz Gabriela Rutkowska z klasy technikum mleczarskiego. Uczniowie przygotowują się pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych: p. Małgorzaty Chojnowskiej, p. Magdaleny Bonisławskiej oraz p. Beaty Szewczak Smolińskiej. Uczniowie z ŻAK startowali w następujących blokach tematycznych:

  • agrobiznes – 2 uczniów: Krzysztof Piotrowski i Krzysztof Lipka z klasy IV technikum agrobiznesu przygotowywały panie – Małgorzata Chojnowska (obecnie na emeryturze) i Magdalena Bonisławska,
  • technologia żywności- Gabriela Rutkowska i Hubert Lewandowski z kl. III technikum mleczarskiego, przygotowywała p. Beata Szewczak-Smolińska,
  • gastronomia – Adrian Stępkowski z kl. III technikum żywienia i usług gastronomicznych, przygotowywała p. Beata Szewczak-Smolińska,
  • produkcja roślinna Piotr Pieńkowski z kl. III technikum agrobiznesu, przygotowywała p. Kamila Napiórkowska.

Chociaż pozostali uczniowie nie zostali laureatami, to zajęli wysokie miejsca w swoich kategoriach. Gratulujemy wszystkim i trzymamy kciuki za finalistów!

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Wdrożyliśmy RODO, chronić i zabezpieczyć Twoje dane osobowe. Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz na to zgodę Więcej informacji Akceptuj Czytaj więcej